Doktor muayenesi sonrası diyet alması gereken hastalara; Yetişkin Diyet Polikliniği ve Gebe - Çocuk Diyet Polikliniği olmak üzere iki poliklinikte diyet hizmeti verilir. Gelen hastanın hastalık ve beslenme öyküsü alınır, boy kilo kontrolü yapılır. Hastanın tanısına uygun, yaşına, boyuna ve kilosuna göre alması gereken kalori belirlenir ve hastaya gerekli bilgiler anlatılarak diyeti verilir. Kontrole gelmesi gereken hastalar bu konuda bilgilendirilir.
Yatan hasta servislerinde görev yapan diyetisyenler tarafından; serviste yatan, diyet alması gereken hastalara diyet eğitimi verilir ve diyetine uygun yemeğin mutfaktan temin edilmesi sağlanır. Ayrıca bütün yataklı servislerden diyet alması gereken hasta sayıları her gün belirlenir ve hastane mutfağına yazılı form ile bildirilir. Öğlen yemek saatinde yemek servisinin sağlıklı yapılıp yapılmadığı kontrol edilir.
Yoğun bakımlarda yatan hastalara, diyetisyen tarafından enteral-parenteral beslenme desteği sağlanır. Hastanın alması gereken ürün belirlenir, doktorun uygun gördüğü beslenme şekline göre beslenme önerileri her hastanın dosyasına yazılır. Aynı zamanda hastanın beslenme bilgileri sisteme eklenir.
Evde sağlık hizmetleri içinde diyetisyen görev alır. Evde Sağlık Hizmetleri Ekibi ile birlikte hastalar evlerinde ziyaret edilir, beslenme bilgisi yazılı ve sözlü olarak hasta ve yakınlarına verilir.
Diyaliz hastaları her ay diyetisyen tarafından diyaliz bölümünde ziyaret edilir. Hastalara diyetleri anlatılır. Yazılı diyet listeleri verilir. Her hastanın dosyasına ne diyeti verildiği not edilir.
Mutfakta görev alan diyetisyenler tarafından; gıdaların mutfağa satın alınmasından, hazırlanmasına, pişirilmesine, servis edilmesine, servis sonrası temizliğin yapılmasına kadar olan bütün aşamalar kontrol edilir. Amaç hastaların ve çalışan personellerin sağlıklı, hijyenik bir yemek hizmeti almasını sağlamaktır. Yemek hizmeti veren bütün alanlar hijyen açısından denetlenir. Mutfak personeline gerekli eğitimler bire bir veya toplu olarak verilir.